Fragment

Tineke de Nooij krijgt Ere-Zilveren Reissmicrofoon

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tineke de Nooij krijgt Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Radiolegende Tineke de Nooij wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Ze krijgt de prestigieuze oeuvreprijs voor een leven lang werk bij de radio. Dat is zondag bekendgemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt slechts sporadisch uitgereikt. In de ruim vijftigjarige geschiedenis van de prijs gingen slechts enkelen De Nooij voor, onder wie Ischa Meijer en Clairy Polak. Volgens juryvoorzitter Bijlo verdient De Nooij de onderscheiding onder meer omdat zij ‘op een volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat’ en ‘presenteert met power’.

De Nooij is blij met de oeuvreprijs. 'Een hele eer.'

Momenteel is Tineke de Nooij (1941) iedere werkdag te horen op NPO Radio 5 met haar programma TinekeShow van Omroep MAX. De Nooij begon haar radioloopbaan bij zeezender Veronica, waar ze de eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland was. In 2016 werd De Nooij al onderscheiden met een Marconi Award voor haar oeuvre.

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt op 21 juni aan De Nooij uitgereikt. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Zilveren Reissmicrofoon 2018. Daarvoor zijn drie genomineerden: het radiostation FunX en de NPO Radio 1-programma’s De Taalstaat en Vroege Vogels.