Fragment

Pieter Zwart en Loek van Wely op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Pieter Zwart en Loek van Wely op De Perstribune van MAX

Zondag 27 januari 2019 zijn voetbaljournalist Pieter Zwart en schaker Loek van Wely te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Pieter Zwart, te gast in het eerste uur, is sinds een aantal maanden hoofdredacteur van het roemruchte Voetbal International. Zijn taak is om het blad  online op te stuwen in de vaart der volkeren. De nu 26-jarige Zwart geldt als een van de grote talenten van de Nederlandse voetbaljournalistiek. Vorig jaar verscheen van zijn hand 'De Val van Oranje', wat al snel een standaardwerk werd over Nederland-voetballand.

Loek van Wely, te gast in het sportuur, is meervoudig Nederlands kampioen schaken. In zijn gloriejaren behoorde hij tot de beste  schakers van de wereld. In de Perstribune vertelt hij zondag over de schoonheid van de denksport, en hij becommentarieert live de finale van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee. Van Wely is ook politiek actief. Hij staat op de kandidatenlijst van de Eerste Kamer van Forum voor Democratie.

In de Perstribune duikt mediakenner Ron Vergouwen deze week in de geschiedenis van voetbalblad Voetbal International. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.