Fragment

Coen Verbraak en Kimberley Bos op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Coen Verbraak en Kimberley Bos op De Perstribune van MAX

Zondag 18 november 2018 waren interviewer/programmamaker Coen Verbraak en skeletonster Kimberley Bos te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Coen Verbraak, te gast in het eerste uur, staat al jaren lang te boek als een van de beste interviewers van Nederland. Hij verwierf faam met zijn tv-serie 'Kijken in de Ziel', maar ook zijn geschreven interviews blinken uit in de persoonlijke aanpak. Zondag is van de hand van Verbraak een documentaire op tv te zien over de drie jaar geleden overleden schrijver Joost Zwagerman. In 'Joost Zwagerman - voor alles bang geweest' praat Verbraak met de nabestaanden, vrienden en collega-schrijvers.

Kimberley Bos, te gast in het sportuur, staat aan de vooravond van een nieuw seizoen in het skeleton, de spectaculaire sport waarbij op een sleetje, met de kin op het ijs, een bobsleebaan wordt afgedaald. Bos was afgelopen seizoen de eerste Nederlandse deelnemer op de Spelen in het onderdeel. Ze werd achtste. De unieke prestatie smaakt naar meer. De nu 25-jarige Bos is vastbesloten om de komende jaren bij de absolute wereldtop te gaan horen.

In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor 'opvallende interview-formules'.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.