Fragment

Klaas van Kruistum en Lieke Wevers op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Klaas van Kruistum en Lieke Wevers op De Perstribune van MAX

Zondag14 april 2019 waren programmamaker Klaas van Kruistum en turnster Lieke Wevers te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Presentator Klaas van Kruistum, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is komende donderdag verslaggever bij The Passion, de jaarlijkse muzikale paasvertelling. Het is de tweede keer dat hij opduikt in The Passion; in een eerdere editie speelde Van Kruistum de rol van 'discipel'. Van Kruistum begon zijn omroeploopbaan bij de EO. Vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar KRO-NCRV. Voor die omroep maakt hij onder meer het tv-programma Klaas Kan Alles.

Lieke Wevers, te gast in het sportuur, vormt samen met haar tweelingzus Sanne een groot deel van de vrouwelijke turntop van Nederland. Lieke haalde op de Europese Spelen van 2015 goud op de balk. Op de Spelen van Rio bereikte ze met het Nederlandse team een unieke zevende plaats. Wevers werd gedurende haar loopbaan vaak getroffen door blessureleed. Het afgelopen jaar nam ze een sabbatical. Grote vraag: keert ze ooit nog terug aan de absolute top?

In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met daarbij onder andere aandacht voor populaire versies van het bijbelverhaal op de Nederlandse televisie.

Presentatie: Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes.