Fragment

Peter Vandermeersch en Jeroen Straathof op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Peter Vandermeersch en Jeroen Straathof op De Perstribune van MAX

Zondag 10 februari 2019 zijn NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en oud-schaatser Jeroen Straathof te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Peter Vandermeersch, te gast in het eerste uur, maakte deze week bekend te zullen stoppen als hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde Belg begon in 2010 bij de krant. Per september keert hij terug naar zijn oude liefde: Parijs. Hij wordt er correspondent. Eerder was hij daar werkzaam voor de Vlaamse krant de Standaard.

Schaatser Jeroen Straathof, te gast in het sportuur, werd in 1996 de allereerste wereldkampioen op de 1500 meter. In Hamar was hij Adne Sondral en Martin Hersman te snel af. Het WK Afstanden was een uitkomst voor Straathof, die als allrounder moeite had met de lange afstanden. Toch is Straathof een van de grootste allround-sporters: hij nam als enige Nederlanders deel aan drie 'soorten' Olympische Spelen, de Winterspelen (als schaatser), de Zomerspelen (als baanwielrenner) en de Paralympische Spelen (als duowielrenner op de tandem met Jan Mulder).

In de Perstribune zet mediakenner Ron Vergouwen deze week een aantal prominente Vlamingen op een rij die hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse media. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.