Fragment

Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jan Coopmans op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jan Coopmans op De Perstribune van MAX

Zondag 6 januari 2019 zijn 'radiosidekicks' Rick Romijn en Niels van Baarlen én de nieuwe bondscoach van de schaatsers, Jan Coopmans, te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Romijn en Van Baarlen, te gast in het eerste uur, waren jarenlang de rechter- én de linkerhand van Edwin Evers in de vroege ochtend op Radio 538. Maar Evers staat sinds een paar weken niet meer op en vanaf komende maandag zijn de Romijn en Van Baarlen te horen als sidekicks van Wilfred Genee in de nieuwe middagshow van Radio Veronica: Veronica Inside. In de Perstribune een gesprek over de liefde voor de radio en de kunst van het 'sidekicken'.

Jan Coopmans, te gast in het sportuur, werd vorige week benoemd als nieuwe bondscoach bij de schaatsers. Voor de media, maar ook voor de schaatsers zelf geldt Coopmans als 'de grote onbekende'. Coopmans was nooit in Nederland actief. De afgelopen jaren was hij in dienst van de Duitse schaatsbond. Zijn benoeming leidde meteen tot de nodige kritiek; de vraag werd opgeworpen of Coopmans de juiste man op de juiste plaats is.


In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends uit het heden. Met dit keer onder meer aandacht voor de geschiedenis van showbizznieuws op de Nederlandse tv.

Presentatie: Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.