Fragment

Haye van der Heyden en Rintje Ritsma op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Haye van der Heyden en Rintje Ritsma op De Perstribune van MAX

Zondag 1 december 2019 zijn schrijver/acteur Haye van der Heyden en oud-topschaatser Rintje Ritsma te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune, tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Haye van der Heyden, de mediagast in De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, kwam deze week in het nieuws met de nieuwe omroep in oprichting Ongehoord Nederland. Van der Heyden is samen met Arnold Karskens, Joost Niemöller en Ybeltje Berckmoes de kartrekker van het initiatief. Doel is de 'gewone burger' een stem te geven binnen de NPO. Van der Heyden is vooral bekend als schrijver van tv-series als In de Vlaamsche Pot en als acteur, momenteel bijvoorbeeld in het Sinterklaasjournaal.

Rintje Ritsma, de sportgast in het tweede uur, is een van de beste schaatsers uit de Nederlandse geschiedenis. Hij werd vier keer wereldkampioen allround en zes keer Europees Kampioen. Dit televisieseizoen zet hij zijn schaatskennis in als coach in het nieuwe AVROTROS-programma De IJzersterkste, waarin BN'ers de ijzers onderbinden en de strijd met elkaar aangaan op de klassieke schaatsafstanden.

Verder signaleert de vaste mediawatcher Ron Vergouwen opvallende mediatrends uit heden en verleden. Met dit keer onder meer aandacht voor de geschiedenis van het Sinterklaasjournaal.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.