Fragment

Wat doet het verdedigen van moordenaars en zedendelinquenten met je mensbeeld? Met advocaat Natacha Harlequin en theoloog Stefan Paas.

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wat doet het verdedigen van moordenaars en zedendelinquenten met je mensbeeld? Met advocaat Natacha Harlequin en theoloog Stefan Paas.

Wat doet het met je mensbeeld als je dagelijks optrekt met de zwaarste criminelen? In De Ongelooflijke Radio is Natacha Harlequin te gast, zij is een bekende strafrechtadvocaat met als specialiteit geweld- en levensdelicten. Dit werk maakt haar naar eigen zeggen 'niet helemaal normaal', ze steekt ook voor niemand nog haar hand in het vuur. Dus ook niet voor haarzelf?
Harlequin ziet de samenleving verharden en steeds meer snakken naar vergelding en strengere straffen, en minder naar vergeving. Wat zegt dat? Gaat met de teloorgang van geloof, ook het geloof verloren dat ieder mens te redden is?

Een gesprek over deugende mensen, rotte appels en heling. Met advocaat Natacha Harlequin en natuurlijk vaste gast theoloog Stefan Paas.

Luister het volledige gesprek in de Ongelooflijke Podcast in je podcast-app of hier op de site van NPO Radio 1.