Fragment

Heb je mammoetvlees en plof-insecten op je bord in 2040? In gesprek met voedsel futurist Chloé Rutzerveld

  1. Fragmentenchevron right
  2. Heb je mammoetvlees en plof-insecten op je bord in 2040? In gesprek met voedsel futurist Chloé Rutzerveld

Wat als we overstappen op een radicaal nieuw voedselsysteem, waarbij het eten op ons bord gemaakt is van eetbare microben, vlees van mammoetcellen of niet plofkippen, maar plof-insecten? Dat zijn toekomstscenario’s waar voedsel futurist Chloé Rutzerveld over nadenkt.  Zij probeert ons toekomstige eetgedrag naar het hier en nu te trekken met haar designprojecten.

En dat is niet gewoon wat knutselen, want juist wetenschappelijk onderzoek is de basis voor de werken van Chloé. Want voor een nieuw voedselsysteem is meer nodig dan een receptenboekje. Wat Chloé als voedselfuturist en designer doet, en hoe de wetenschap én ondernemers daar een belangrijke rol in spelen. Luister hier het gesprek terug dat we met haar hadden tijdens De Nacht van NTR.

Video niet beschikbaar