Fragment

De Nacht van KRO-NCRV: Vink Beijer en Sanne Pouw over vrouwelijke componisten

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nacht van KRO-NCRV: Vink Beijer en Sanne Pouw over vrouwelijke componisten

Vrouwelijke componisten: ze zijn er wel, maar je hoort ze niet vaak. Het gebeurt vaak dat deze muziekgeniën in de schaduw staan van hun bekende broer. 
Vink Beijer en Sanne Pouw, beiden bestuursleden van Het Nederlands Studenten Kamer Orkest (Nesko) en muzikanten, doen het anders. Zij vinden het belangrijk om deze componisten wél een plek te geven. 

Het Nesko geeft hier aandacht aan, door in hun 58e tournee muziek van vrouwelijke componisten te spelen. Dit brengen zij ten gehoor in de zeven studentensteden van Nederland. In De Nacht van KRO-NCRV praten ze met Mirthe van der Drift over hoe muziek vroeger als 'onvrouwelijke ambitie' werd gezien, het belang van muziek voor henzelf, en waarom vele vrouwelijke componisten toch een plek in het zonnetje verdienen. En dat is precies wat Vink en Sanne doen, met verschillende fragmenten van belangrijke vrouwelijke componisten over de jaren heen. 

"We proberen om te laten zien: kijk wat voor een prachtige muziek dit is, en mensen te inspireren dit ook te spelen en luisteren."

Video niet beschikbaar

In het tweede uur van de uitzending spraken ze verder én beantwoordden ze de prangende vragen van luisteraars.

Video niet beschikbaar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.