Fragment

De Nacht van KRO-NCRV met verhalenverteller Kees Posthumus

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nacht van KRO-NCRV met verhalenverteller Kees Posthumus

Kees Posthumus is verhalenverteller, kerkjournalist en daarnaast ook nog dagvoorzitter.

Als kerkjournalist weet Kees veel van de kerk en de bijbel af. Dat is maar goed ook, want de verhalen die hij verteld gaan (bijna) allemaal over de bijbel. Volgens Kees is het zijn doel om de verhalen van vroeger naar het nu te halen en te betrekken op de huidige maatschappij.

Volgens Kees is het niet moeilijk om die oude verhalen relevant te maken voor de mensen van nu. Het enige wat er lastig aan is, is om de tekst goed in je hoofd te krijgen zei Kees in een reactie op een vraag van Benji Heerschop.

Quote

Ik leer me te pletter. Het is erg lastig om een uur tekst uit je hoofd te leren.

Kees Posthumus

Toch is het wel nodig om de tekst onder de knie te hebben. Ter plekke een verhaal bedenken is volgens Kees vaak onmogelijk.

Quote

Ik werk samen met muzikanten. Zij moeten precies weten wat ik ga zeggen als ik ergens inval. Er is haast geen ruimte om te improviseren, ik moet het dus uit mijn hoofd doen.

Kees Posthumus

Naast het vertellen van verhalen is Kees ook druk bezig met het verduurzamen van kerken. Zijn nieuwste boek: "Geloof en een hoop zonnepanelen" is pas uitgekomen. Het is een praktisch boek dat je helpt om je eigen leven én je kerk te verduurzamen. Presentator Benji Heerschop nodigt Kees uit in de studio om het er met hem over te hebben.

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Wil je de aflevering terugkijken? Klik dan hierboven

Wil je liever terugluisteren? Klik dan hierboven.

Presentator Benji Heerschop (links) en verhalenverteller Kees Posthumus (rechts).