Fragment

"De Sustainable Development Goals van de VN hebben een update nodig" - in gesprek met onderzoeker Frank Biermann

  1. Fragmentenchevron right
  2. "De Sustainable Development Goals van de VN hebben een update nodig" - in gesprek met onderzoeker Frank Biermann

In 2015 stelde de Verenigde Naties gezamenlijke duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vast. Zogenaamde SDG’s, een afkorting voor Sustainable Development Goals. 17 mondiale doelstellingen, met 169 onderliggende actiepunten die in 2030 behaald moeten zijn.

Die doelstellingen variëren van ‘geen honger en geen armoede in 2030’ tot ‘betaalbare en duurzame energie’ of ‘gendergelijkheid’. Inmiddels zijn we halverwege, opweg naar 2030. En de afgelopen twee dagen vond een belangrijke VN-bijeenkomst plaats waarbij overheden en experts evalueerden hoe het ervoor staat met de SDG’s.

Om daarop terug te blikken, en ook om vast vooruit te kijken, hangt deze ochtend Frank Biermann aan de lijn. Hij is onderzoeker op het gebied van mondiaal duurzaamheidsbeleid bij het Corpernicus Instituut voor duurzame ontwikkelingen aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast houdt hij als directeur van het ‘Global Goals’ onderzoeksprogramma in de gaten hoe het gesteld is met de impact van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.