Fragment

Rivelino Rigters : "Muziek is de sleutel tot hun hart"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Rivelino Rigters : "Muziek is de sleutel tot hun hart"

Bij ons te gast rapper en oprichter van de stichting Criminal Minded, Rivelino Rigters. In het verleden heeft hij in de gevangenis gezeten, hij kwam op het rechte pad en begeleidt nu jongeren die jeugd-detentie zitten. Samen met Ruben van Haften heeft Rivelino in de Nacht van KRO-NCRV gepraat over zijn verleden, heden en toekomst. 

Rivelino staat ook wel bekend onder de naam Blackrockstar, en maakt hij inspirerende hiphopmuziek. Hij brengt deze maand een nieuw album uit in combinatie met zijn boek Bloedband, waar onder andere samenwerkingen met Candy Dulfer en Shirma Rouse op staan. Luisteraars van Radio 1 hadden ook nog genoeg vragen aan Rivelino.

Ook is Ruben samen met Rivelino in gesprek gegaan met Arthur Kok. Schrijver van de bundel Bewegen en bewogen worden- Retorisch handelen in taal, beeld en muziek, filosoof en docent Onderzoeksvaardigheden aan de Fontys Academy for the Creative Economy. Er wordt gesproken over de invloed van muziek op mensen, drillrap en de overtuigingskracht van muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.