Fragment

De Roze Filmdagen : "Eindelijk herken ik mezelf in een personage"

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Roze Filmdagen : "Eindelijk herken ik mezelf in een personage"

De Roze Filmdagen zijn afgelopen vrijdag begonnen en duren nog tot en met zondag 20 maart. Hét filmfestival waar voor de verandering homo's, lesbiënnes, transgenders en eigenlijk iedereen onder de regenboogvlag in het middelpunt staan. 

Deze "queer films", of roze films, hebben nog steeds moeite hun weg te vinden richting het grote publiek. Desondanks hebben deze films (en De Roze Filmdagen) een enthousiaste en steeds jonger wordende fanbase. In De Nacht van KRO-NCRV vroegen we een aantal van deze fans naar hun favoriete roze film. 

Ook sprak Mirthe van der Drift met de voorzitter van De Roze Filmdagen, Huib Koeleman, over waarom dit filmfestival nog steeds zo belangrijk is. Het is zijn laatste jaar als voorzitter, en tevens een jubileumjaar voor het festival. De 25e editie is op dit moment bezig, en tot en met zondag zijn er in Amsterdam maar ook online tientallen roze films en documentaires te bewonderen. In onderstaand fragment neemt Huib ons mee naar zijn favoriete moment als 8 jaar voorzitter, en vertelt hij welke films je niet mag missen deze week.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.