Fragment

Ingvil de Haan over seksuele vorming en anticonceptie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ingvil de Haan over seksuele vorming en anticonceptie

Je weet wellen, rampetampen of het doen. Bij 'De nacht van KRO-NCRV' draaien we er niet omheen, want hoe ga je het gesprek aan met je kind? Waar komt die schaamte vandaan? En waarom worden kinderen juist niet aangezet tot seks als ze erover praten? 

Ingvil de Haan houdt zich in de volle breedte bezig met seks bij Kenniscentrum Rutgers, zij is daar voorlichter en trainer. Een van haar belangrijkste drijfveren is de seksuele gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ingvil probeert anticonceptie bespreekbaar te maken, want waarom moeten vrouwen altijd de pil slikken en hoezo gaan mannen er vaak vanuit dat de vrouw dit wel doet? Anticonceptie is net zo goed een mannenzaak.

Quote

Mensen denken vaak dat ze hun kinderen aanzetten tot seks door hierover te praten, maar juist het tegenovergestelde is waar. Praten over seks is juist goed!

Ingvil de Haan

Praten over seks, hoeft niet tot seks te leiden

Ingvil de Haan gaat in gesprek met Mirthe van der Drift over seksuele vorming en vertelt zelf ook eerlijk over de gesprekken met haar zoons. Daarnaast beantwoordt zij vragen van openhartige luisteraars. 

Luister of kijk hier naar het gesprek: