Fragment

Low Foods Lab: voedselverspilling tegengaan in de lage landen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Low Foods Lab: voedselverspilling tegengaan in de lage landen

Het groene topje van een paprika, het kontje van een courgette of het steeltje van een broccoli. Je knippert met je ogen en het ligt in de prullenbak. Waarom eigenlijk, je kunt er vanalles mee! 

Samuel Levie en Sasker Scheerder verbonden aan het Low Foods Lab, bevragen al deze gewoontes. Sojapup, Okara zien we als afval maar blijkt een heel veelzijdig product. Je kunt er vanalles mee en dat laten deze ras ondernemers dan ook graag aan de wereld zien.

We gooien te veel weg, dat moet en kan anders!

Dus zet je koksmuts alvast maar op en trek je schort aan, want ook jij kan iets doen tegen voedselverspilling. Je bent van harte uitgenodigd om ook in je eigen keuken te experimenteren. 

Quote

Brood is het meest verspilde product in Nederland 

Sasker Scheerder

Video niet beschikbaar

Quote

Voedselverspilling tegen gaan is niet altijd economischrendabel. Dat maakt het ingewikkeld. 

Samuel Levie 

In het tweede uur konden luisteraars hun vragen stellen aan Samuel en Sasker. Wat voor tips hebben zij voor jou om zelf te fermenteren? Ook hebben wij het over futuristische ideeën over voedsel, zoals kweekvlees op je lichaam.

Video niet beschikbaar