Fragment

Oude occasion kopen? Hier moet je op letten!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Oude occasion kopen? Hier moet je op letten!

Voor sommigen is het een eitje, voor anderen een oneindige jungle: de zoektocht naar een tweedehands auto. Tegenwoordig worden er steeds meer van verkocht, terwijl de omstandigheden steeds duurder worden. Als beginnend bestuurder, zonder schadevrije jaren, is de autoverzekering vaak hoog, terwijl ook de benzineprijzen door het dak schieten. Vindt dan maar eens een betaalbare (eerste) auto...

Veel mensen staan voor die uitdaging. Op autoverkoop websites staan occasions in alle soorten en maten, maar wie er geen verstand van heeft, verdwaalt snel. Er komen veel vragen op, zoals: Hoe houd ik de auto betaalbaar? Hoe onderhoud ik een oude auto? En waar kun je tegenaan lopen na de aankoop?

Annan Verboom, verslaggever van de Nacht van KRO-NCRV, stond voor dezelfde uitdaging en ging op onderzoek uit. Hij zocht uit waar je éxtra goed op moet letten, als je een auto koopt met een hoge kilometertand. Annan sprak af met Lizzy Barnhoorn en Johan Sip. Lizzy kocht een aantal maanden geleden haar eerste auto. Johan heeft jaren lang als automonteur gewerkt en weet er alles van.

Beluister hier de reportage: