Fragment

Wie is de nieuwe Angela Merkel?!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wie is de nieuwe Angela Merkel?!

Het antwoord is eerlijk gezegd vrij kort: die is er nog niet. Althans, er zijn wel opvolgers van de vrouw die 16 jaar Duitsland leidde en de kar trok in Europa, al lopen zij daar nog niet echt warm voor. Terwijl zo'n kapitein die de kar trekt heel erg belangrijk is voor Europa!  

16 jaar was Angela Merkel bondskanselier en in die functie was zij actief in Europa. Soms sloeg ze met haar vuist op tafel, riep ze andere regeringsleiders tot de orde of riep ze op tot barmhartigheid met de woorden "Wir schaffen das".

Iemand zal de leiding moeten nemen

Ursula von der Leyen is natuurlijk de baas van Europa en toch staat er altijd een regeringsleider op die de toon bepaalt, voor orde zorgt en regelt dat landen elkaar de tent niet uitvechten.

Waarom is een kartrekker nodig?

Hierop heeft Saskia Loomans het antwoord. Zij is politiek journalist bij NOS-Stories, het jongerenplatform van de NOS om nieuwsverhalen te brengen. Saskia vertelt hoe Merkel de kar trok in Europa, waarom zo'n persoon belangrijk is en ze licht alvast een tipje van de sluier op wie er in aanmerking komt om de nieuwe kapitein van Europa te worden.

Luister het gesprek dat Mirthe van der Drift voert met Saskia Loomans over 'de nieuwe Merkel' hier: 

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.