Fragment

Stylist en kleurenexpert: Draag kleding met kleur!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stylist en kleurenexpert: Draag kleding met kleur!

Knalroze, felgroen, citroengeel! Draag kleur, in plaats van zwart! Het is het advies van stylist en kleurenexpert Maud Janssen. "Ik volg de mode niet echt. Ik draag de kleur waarin ik mij goed voel. Ik denk dat meer mensen dat zouden moeten doen", zegt Janssen. Volgens haar hangen er nu veel 'herfstkleuren' in de winkels. De kleding heeft dezelfde kleur als bijvoorbeeld de (bruine) bladeren aan de bomen. Maar felle kleuren liggen er óók!

Janssen: "Ik weet bijna zeker dat kleuren een positief effect hebben op je gevoel. Daarnaast heeft het ook een positief effect op anderen. Mensen glimlachen naar elkaar en geven complimentjes." Sommigen dragen geen felle kleuren, omdat het 'niet mooi staat'. Daar heeft de stylist een oplossing voor: een kleuranalyse. Of een kleur mooi staat, hangt af van de ondertoon van de huid. "Bij iemand met meer geelpigment in de huid staat oranje erg mooi. Bij iemand met meer blauwpigment kan het juist zorgen dat je wat geliger lijkt... Dan kan je dat beter juist niet doen. Al moet iedereen gewoon dragen wat diegene wil."

Quote

Draag iets met kleur!

Maud Janssen, stylist en kleurenexpert

Om de dag goed te beginnen heeft ze een tip: "Draag iets met kleur!" Het gebeurt dat mensen twijfelen en tóch maar de zwarte coltrui aantrekken. Ze vult aan: "Het kan een rode, turquoise of groende trui zijn. Als je er maar blij van wordt."

Beluister hieronder het gesprek met Maud Janssen in De Nacht Van KRO-NCRV.