Fragment

Zo vieren de Argentijnen het wereldkampioenschap voetbal

1. Fragmentenchevron right
  2. Zo vieren de Argentijnen het wereldkampioenschap voetbal

Argentinië mag zich na de gewonnen finale tegen Frankrijk wereldkampioen voetbal noemen.

In de 80ste minuut werd de wedstrijd spannend nadat Kylian Mbappé binnen enkele minuten twee keer wist te scoren en de Fransen daarmee op gelijke hoogte bracht met de Argentijnen. Na een verlenging, waarin door beide landen werd gescoord eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel en moesten penalty's de wedstrijd uiteindelijk beslissen. Argentinië trok aan het kortste eind en is daarmee bekroond tot wereldkampioen voetbal.

(foto: Liselot Ross, tekst gaat verder onder de foto)

Liselot Ross woont in Argentinië en maakte het feestje na de wedstrijd van dichtbij mee. Miljoenen Argentijnen hielden hun hart vast tijdens de penalty reeks om de winst vervolgens uitbundig te vieren op straat. In het programma de Nacht van KRO-NCRV laat Liselot presentator Benji Heerschop weten hoe het feest losbarstte in het land waar voetbal met religie wordt vergeleken.