Fragment

Natural Intelligence moet de boventoon voeren, niet Artificial Intelligence

  1. Fragmentenchevron right
  2. Natural Intelligence moet de boventoon voeren, niet Artificial Intelligence

“Als je kijkt naar hoe we met onze wereld omgaan denk ik nog wel eens: ‘en dan noemen we onszelf homo sapiens, de wijze mens… Ik zou ons eerder de hoogmoedige mens noemen” zegt Leen Gorissen lachend. Maar haar boodschap is ernstig: we moeten duurzamer! Hoe moeten we het welzijn van onze planeet dan opkrikken? Natural Intelligence. En daar schreef ze een boek over. Het is een print on demand en wordt dus pas gedrukt als het gekocht wordt. We moeten immers allemaal een stukje duurzamer.

Video niet beschikbaar

“Tegenwoordig gaat het allemaal om snelle efficiëntie, maar dat is niet de oplossing. We moeten investeren in de natuur.” Volgens Leen zijn we door onze vooruitgang een beetje vergeten hoe de aarde werkt. Je moet het ook maar net weten: plankton maakt wolken, paddestoelen zorgen voor regen en walvissen zijn managers van de circulaire ecologie in de oceaan. In andere woorden: we hebben de natuur nodig.

Video niet beschikbaar

 Natural Intelligence moet de boventoon voeren, niet Artificial Intelligence. Het enige wat we nodig hebben is de wilskracht en de mindset. Het is alsof we continu in een rat-race zitten, maar we zouden gewoon moeten putten uit onze oudste en meest betrouwbare research and development-lab: de natuur.” Het is niet survival of the fittest, maar of the fittingest. Wie past zich het beste aan?

Quote

De komende 10 jaar zijn zeer cruciaal

Leen Gorissen