Fragment

Trainen is goed, goed trainen is beter!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Trainen is goed, goed trainen is beter!

'Sporten is belangrijk!' Dit staat centraal in de NOC*NSF Nationale Sportweek, waarbij gemeenten en bedrijven de handen bijeen slaan om dit de buitenwereld te vertellen. ‘Ik ga vanaf nu proberen drie keer per week te sporten!’ Klinkt dan ook als een goed voornemen toch? 

Voor Hüseyin Çakan zijn vijf dagen nog niet eens genoeg! De personal Trainer en eigenaar van Çakan Trainingen leeft voor de sport, én heeft er zijn werk van gemaakt om deze motivate en passie aan anderen over te brengen.

Door de jaren heen heeft hij vele sporten beoefend, is hij 5 jaar werkzaam geweest bij de politie en heeft hij 12 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker werkzaam bij een instelling voor kinderen met gedragsproblemen; een (tien)duizendpoot dus. Niet alleen omdat hij zijn passie over wil brengen op anderen en ze wil helpen, maar ook omdat hij zich onder andere focust op het helpen van ouderen en mensen met mentale en fysieke uitdagingen.

Quote

Trainen is goed, goed trainen is beter!

Hüseyin Çakan

Televisie, de Playstation, social media... platforms waarbij je in eerste instantie niet per se denkt aan sport. Het is duidelijk dat de jeugd hier veel op zit, maar gaat dat eigenlijk ook ten koste van hun lichamelijke beweging?

Samen met Joris Hoeboer, docent aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en onderzoeker op de Haagse Hogeschool, worden de (sportende?) jongeren onder de loep genomen. Krijgen we hen nog een beetje in beweging? En hoe worden ze hier tot gestimuleerd?