Fragment

'Leopolderen' met de koffie-expert Joost Leopold

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Leopolderen' met de koffie-expert Joost Leopold

Joost Leopold is de koffie-expert van Nederland. Joost heeft zelfs zijn eigen koffieschool opgericht. Als hij koffie drinkt dan moet hij het altijd analyseren en goed proeven. Hij schenkt de koffie drie keer over met twee kannen, dit doet hij zodat de drie smaken van de koffie met elkaar mengen. Deze techniek heeft hij Leopolderen genoemd.

Joost legt uit dat koffie uit drie delen bestaat. Het onderste deel van een kop koffie is het sterkste en het tweede deel is juist zoet. De bovenste laag van de koffie is het slapste. Daarom moet je dit goed vermengen met elkaar voor de aller beste koffie. Hij slurpt altijd zijn koffie en smakt er goed bij. Hij zegt zo beter de smaken kunnen proeven, dit word je ook aangeleerd bij de koffieschool.

Ook liet hij Benji kennismaken met de wondere wereld van koffie, zónder melk en suiker. Resultaat? Een enorm enthousiaste reactie over de wereld die voor hem open ging en luisteraars met ontelbare vragen voor Joost Leopold. 

Quote

Voordat ik koffie drink ga ik hem Leopolderen

Joost Leopold 

Zoals elke week is er ook een moment om te reageren op onze gast. Deze week sprongen veel mensen aan op het koffie onderwerp:

Wil je meer weten? Check de podcast 'het Koffiecollege' of bezoek de website van De Koffieschool (www.koffieschool.nl).