Fragment

De Nacht van KRO-NCRV met eetontwerper Marije Vogelzang

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nacht van KRO-NCRV met eetontwerper Marije Vogelzang

Van de stomende doperwtjes op je bord tot aan je bakje yoghurt in de ochtend. We scharen het allemaal onder eten. Maar ja, wat is eten nu eigenlijk? Zijn het alleen de dingen die we kunnen verteren? Of kunnen we dingen zoals kauwgom en rook ook zien als eten? 

Vragen waar ook Marije Vogelzang zich in verdiept. Als ‘Grand Dame van Eating Design’ houdt ze zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwerpen van eten. Ze schreef er zelfs een boek over met de passende titel ‘Lick it’.  

Quote

Wat een ontwerper vooral doet is proberen dat wat jij voor lief neemt of ziet als normaal te veranderen

Marije Vogelzang

Tijdens het tweede uur ging presentatrice Mirthe van der Drift op zoek naar het concept smaak. Want hoe proeft iets eigenlijk? Kan je kleur proeven? En hoe belangrijk is geur eigenlijk? Aan de hand van niet te identificeren zwarte blokjes nam Mirthe de proef op de som…

Quote

We zijn vaak alleen maar bezig of eten lekker is. Maar soms is het ook interessant om te kijken wat er nog meer is dan alleen maar lekker

Marije Vogelzang

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.