Fragment

Spanning en sensatie met thrillerschrijver Sander Verheijen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Spanning en sensatie met thrillerschrijver Sander Verheijen

Voor iedereen is er een passende thriller.

Spannende verhalen of spannende boeken, iedereen leest ze wel óf zou ze graag eens willen vertellen. Afgelopen donderdag werd De Gouden Strop uitgereikt, de prijs voor het beste spannende boek van het jaar. En dat was ook meteen de aftrap van de thrillerweken waarin extra veel aandacht is voor spannende verhalen. Daarom spreken met thrillerschrijver Sander Verheijen. Hij is zelf thrillerschrijver onder zijn pseudoniem Jens Vern, en hoofdredacteur van Hebban.nl: de grootste online lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

Hij schrijft zijn thrillers onder de naam Jens Vern. Bij non-fictie is het heel lekker dat je kan beginnen met een nieuw boek, en kan ontsnappen in de lege pagina.

Ik kijk eigenlijk nooit verfilmingen van boeken. Als ik het boek gelezen heb, kijk ik de film vaak niet meer. 

Bij films of boeken kan je spanning opbouwen met ‘show or tell’. De onbeantwoorde vragen maken iets ook spannend. Qua spanning wil je ook geen anticlimax. Vaak begin ik bij een willekeurige spannende scene in mijn verhaal. Dan vraagt de lezer zich af hoe de hoofdpersoon in dat pakket terecht gekomen is.

Schrijven is schrappen. Zelf gebruik ik niet heel veel woorden. Ik schrijf best wel strak. Ik schrijf wat noodzakelijk is. Het moet interessant zijn, en geloofwaardigheid is eigenlijk ook wel belangrijk. Het moet niet te toevallig zijn. Als het alleen verkeerde plek, verkeerde tijd is, dan vind ik dat een gemiste kans. Maar in de werkelijkheid is dat natuurlijk vaak wel het probleem. Je kan ook kijken, krijg ik gevoel bij deze personages, kan ik me in hen verplaatsen