Fragment

Epilepsie bij kinderen: waar moet je op letten?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Epilepsie bij kinderen: waar moet je op letten?

Het is natuurlijk Valentijnsdag, iets wat waarschijnlijk al veel in het nieuws is vandaag. Maar, naast de dag van de liefde is er vandaag nóg een belangrijke dag om aandacht aan te besteden: Internationale Epilepsie Dag.

Een dag die in het leven is geroepen om jaarlijks mensen kennis te laten maken met deze toch nog onbekende ziekte. Epilepsie wordt vaak geassocieerd met iemand die uit het niets valt en begint te trillen, maar er zijn veel meer lichtere vormen die minder bekend zijn. Veel voorkomend bij jonge kinderen is de zogeheten "Absence epilepsie", wat zich uit in een op het oog dromerig kind die af en toe lang kan staren. 

Dr. Louis Wagner, neuroloog en expert op het gebied van epilepsie.

Het is enorm van belang om juist die lichte vormen van epilepsie vroeg te diagnosticeren, zodat eventuele leerachterstanden voorkomen kunnen worden. Dr. Louis Wagner, neuroloog bij epilepsiecentrum Kempenhaeghe, is expert in het opsporen en behandelen van epilepsie. Hij sprak in het programma "De Nacht van KRO-NCRV" met Mirthe van der Drift over de diagnose en behandeling, hoe je moet handelen bij iemand met een epileptische aanval en over het nut van de Internationale Epilepsie Dag. 

Ruben van Haften in gesprek met Dr. Louis Wagner:

Video niet beschikbaar