Fragment

Formule 1: Wat gebeurt er tijdens de zomerstop?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Formule 1: Wat gebeurt er tijdens de zomerstop?

Het komende weekend staat bij veel Formule 1 omcirkeld in de agenda. De zomerstop komt ten einde en de Grand Prix van België staat op het punt om te beginnen.

De druk op de monteurs neemt toe terwijl zij bezig zijn om alles klaar te maken voor de eerste vrije training. Veel fans kijken verwachtingsvol naar de eerste uren op het Belgische asfalt om te zien welk team het beste uit de zomerstop is gekomen.Ernest Knoors heeft jarenlang aan het hoofd gestaan van de motorafdelingen van Scuderia Ferrari die motoren levert aan de klantenteams. Hij weet als geen ander hoe het is om het werk na de zomerstop weer op te pakken. Volgens Ernest neemt de werkdruk op de teams toe naarmate de eerste vrije training dichterbij komt.

Ernest Knoors stond jarenlang aan het hoofd van de motorafdelingen van renstal Scuderia Ferrari die motoren levert aan de teams. Hij weet als geen ander hoe het is om het werk na de zomerstop weer op te pakken. Volgens Ernest neemt de werkdruk op de teams toe naarmate de eerste vrije training dichterbij komt.

Quote

Het is bijna zoals iedere vakantie want wanneer je terug komt ligt er een hoop extra werk.

Ernest Knoors

Omdat presentator Benji Heerschop benieuwd is geworden wat er allemaal bij zo'n zomerstop komt kijken, gaat hij in gesprek met Ernest. Beluister het hele fragment hieronder.

Vanmiddag rijden de coureurs tussen 14:00 en 15:00 uur de eerste vrije training. De tweede vrije training is van 17:00 tot 18:00 uur. Zaterdag begint na de derde vrije training (13:00-14:00 uur) om 16:00 uur de kwalificatie voor de race van zondag die om 15:00 uur van start zal gaan.