Fragment

Hoe bouw je perfecte spanning op? Drie thrillerschrijvers aan het woord

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe bouw je perfecte spanning op? Drie thrillerschrijvers aan het woord

Tijdens de Halloween uitzending van De Nacht van KRO-NCRV, duiken we diep in het thrillergenre. We introduceren verschillende thrillerschijvers, en onderzoeken hoe ze op hun eigen manier spanning opbouwen. 

Te beginnen met een van de bekendste thrillerschrijvers van ons land: Linda van Rijn. Van haar boeken zijn al meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in de Bestseller-60 lijst gestaan. Ze vertelt over haar nieuwste boek, Playa Blanca, en leest een stukje voor. 

Ook introduceren we Julienne Brouwers, een aanstormend talent als schrijver van thrillers. Ze brak door met het boek “Dubbel Bedrog”, wat maandenlang op nummer 1 stond in de bestsellerlijst van e-book winkel KOBO. Ze vertelde over haar nieuwste thriller, “Ziek Van Jou”, en las voor uit een van de spannendste scene's. 

En het zou je misschien verbazen, maar het thrillergenre gaat heel goed samen met erotiek. De Nederlands-Israëlische schrijver Yael van der Wouden schreef een verhaal voor het boek Fucking Horny, samengesteld door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Het verhaal heet “Het is de zombie-apocalypse en de Beach Boys komen op de radio”. Ze vertelde hoe zij horror en erotiek combineert, en hoe ze spanning gebruikt in haar schrijfstijl. 

Benieuwd naar de rest van de uitzending? En naar een langer gesprek met Nathalie Pagie, die tweevoudig winnaar is van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller? Klik dan hier.