Fragment

De nieuwe Miss Gay Holland is bekend!

  1. Fragmentenchevron right
  2. De nieuwe Miss Gay Holland is bekend!

Het was een spannende nacht gisteren, voor alle deelneemsters van de Miss Gay Holland verkiezing! De meest inclusieve miss verkiezing van ons land koos precies om 12 uur ‘s nachts een winnaar uit, die zich een jaar lang Miss Gay Holland mag noemen.

Jo Enny Simonis, winnares van de verkiezing in 2019, maakte tijdens De Nacht van KRO-NCRV bekend dat Vera den Adel de nieuwe Miss Gay Holland 2022. Dit betekend dat Vera zich komend jaar volop mag inzitten voor de LHBTI+ gemeenschap. Het is het derde jaar dat een transvrouw de verkiezing heeft gewonnen, en volgens Jo Enny is Vera een terechte winnares.

"Ze is een transvrouw op leeftijd, waardoor een volledige operatie niet meer mogelijk is. Maar ze leeft haar leven wel als open, trotse transvrouw en heeft terecht gewonnen."

Vera zal komend jaar stichting PinkPromiss, de organisator van de verkiezing, vertegenwoordigen op verschillende pride vieringen. De stichting zet zich in om het taboe rond de LHBTI+ gemeenschap te doorbreken, en meer zichtbaarheid te creëeren voor onder andere de transgemeenschap. Het volledige gesprek tussen presentatrice Mirthe van der Drift en PinkPromiss ambassadrice Jo Enny Simonis is te beluisteren in onderstaand fragment.

Video niet beschikbaar