Fragment

De Nacht van EO vanaf Oerol: KOMT GOED & Ik zeg toch sorry

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nacht van EO vanaf Oerol: KOMT GOED & Ik zeg toch sorry

De Nacht van EO is deze week op het culturele festival Oerol op Terschelling. Presentator Jan-Willem Wesselink bezoekt verschillende makers, acteurs en betrokken. 

Voorstelling: KOMT GOED...
De kosmische komische voorstelling KOMT GOED... vertelt het verhaal van Ivy. Ivy wordt wakker op een open plek in een bos. Haar schouder is uit de kom en haar ruimteschip ligt een eind verderop te roken: total loss. Ze moet er uit geslingerd zijn tijdens de crash. In de verte brandt licht in een vreemd huis. Ze overwint haar angst en treed binnen. De bewoners ontvangen haar met open armen. Al snel blijkt het huis gebouwd te zijn op een waanzinnige leugen. Om levend thuis te komen zal Ivy moeten proberen de mensen wakker te schudden. Maar de waarheid is niet welkom in het huis der wanhoop. Jan-Willem Wesselink is te gast, in het decor, en gaat in gesprek met regisseur Jan Hulst van Toneelgroep Oostpool. 

Voorstelling: Ik zeg toch sorry
Zes acteurs komen samen om de viering van het afschaffen van de slavernij in 1863 na te spelen. Kunnen zij zich inleven in deze historische personages en wat doet dat met hen? Hoe verhouden ze zich tot het onderwerp in deze tijd? En is het van invloed op hun onderlinge verhoudingen? Het wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit. Wat betekent het om nu excuses te maken voor iets wat zo lang geleden lijkt?
Dat bespreekt Jan-Willem met maker en acteur Raymi Sambo.