Fragment

Promovendus Kamil Hiralal slaat een brug tussen wetenschappers en mensen met autisme

  1. Fragmentenchevron right
  2. Promovendus Kamil Hiralal slaat een brug tussen wetenschappers en mensen met autisme

Deze Nacht van NTR spreken we met promovendus cognitieve neuropsychologie Kamil Hiralal over zijn onderzoek naar de genetica van de autismespectrumstoornis.

Het beeld van de autismespectrumstoornis, beter bekend als autisme, is de afgelopen jaren veel veranderd. We krijgen er een steeds beter beeld van, maar tegelijkertijd blijven er misverstanden bestaan. In welke mate wordt autisme bijvoorbeeld door je genen bepaald? Vanuit de wetenschap komt er steeds meer bewijs voor deze genetische basis, maar wat vinden mensen met autisme daar zelf van? Worden zij wel genoeg bij de wetenschap betrokken?Die vragen staan centraal in het onderzoek van Kamil Hiralal. Hij promoveert in de cognitieve neuropsychologie aan het Erasmus MC met zijn onderzoek naar de genetische basis van bepaalde vormen van autisme. Tegelijkertijd wil hij in kaart brengen wat de mensen met autisme, op sociale media, zelf te zeggen hebben over dat soort onderzoek. Zo hoopt hij een brug te slaan en de patiënten, wetenschappers én behandelaars te helpen.

Video niet beschikbaar

Presentatie door Stijn Goossens

Meer informatie over het onderzoek van Kamil is te vinden op: https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/sophia/patientenzorg/trials/uniek