Fragment

Geloof, hoop en liefde: Een podcast van vader en zoon

  1. Fragmentenchevron right
  2. Geloof, hoop en liefde: Een podcast van vader en zoon

Vader Wout is dominee en verkondigt het woord van God. Zoon Ruben is geloofsverlater, atheïst en verzet zich tegen het geloof.

Ondanks hun twee uiteenlopende overtuigingen proberen ze zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te blijven. In plaats van elkaar te veroordelen, proberen ze elkaar te begrijpen. “Jullie zouden er eigenlijk eens een microfoon bij moeten zetten,” zei een vriend tijdens een van hun discussies. Dat bleek een goed idee te zijn, en zo werd de podcast met bijpassende titel ‘Niet te Geloven’ geboren. 

Ruben had al langer twijfels over het geloof, maar de echte doorslag kwam met de Nashville verklaringen, waarin homoseksualiteit sterk wordt veroordeeld. “Je wilt je ouders niet kwetsen, maar ik dacht: als ik hier nu mee doorga, lieg ik tegen mezelf.”

Quote

“Je wilt je ouders niet kwetsen, maar ik dacht: als ik hier nu mee doorga, lieg ik tegen mezelf.”

Ruben van Haften

“Heel veel mensen verschillen van mening met hun ouders of familie en dat kan heel fel worden,” aldus Ruben. “In de podcast willen we laten zien hoe je wel kunt blijven praten over dingen waar je het niet met elkaar over eens bent.” 

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

En dat praten lukt Ruben en zijn vader maar al te goed. Ben je benieuwd naar het volledige interview over identiteit, geloof en zingeving? Luister dan hier de aflevering terug.