Fragment

De Nacht van de Arbeid : is nachtwerken echt zo slecht voor je?

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Nacht van de Arbeid : is nachtwerken echt zo slecht voor je?

Afgelopen nacht was het De Nacht van de Arbeid, een evenement van de stichting ‘Time Design’. De hele nacht werden tijdens de Nacht van KRO-NCRV alle nachtwerkers geëerd. Dit deden we  met oprichter en tijdexpert Ben Jansen in gesprek met Ruben van Haften. Ook waren verslaggevers Ellen Rensing en Jasper Schrijvers live op het hoofdkantoor van de Nacht van de Arbeid aanwezig om verslag te doen.

Ruben en Ben spraken over de impact van nachtwerk op je leven en eventuele gevaren als je langer dit werk doet. Ook schakelde we over naar Jasper vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, om te horen hoe de Nacht van de Arbeid wordt gevierd. 

Ter aanvulling op het gesprek met Ben over tijd, ging redacteur Sanne Huisman langs bij Hedderik van Rijn. Professor experimentele psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Het experiment wat in het fragment hierboven naar voren kwam, 1 minuut proberen te schatten met je ogen dicht, werd natuurlijk ook even in de studio geprobeerd! 

Tot aan het nieuws van 03:00 spraken Ben en Ruben verder over de stichting Time Design en het eventuele afschaffen van nachtwerk, de 24 uurs economie zou misschien wel onmenselijk zijn. Verder schakelden we live over naar verslaggever Ellen die ging kijken bij het maken van 'lunchpakketten' voor de nachtwerkers die op het hoofdkantoor in Amsterdam bezig waren.

In het laatste gedeelte van deze speciale 'Nacht van de Arbeid uitzending' beantwoord Ben Jansen, tijdexpert en schrijver van het boek “De Tijd van Succes”, vragen van de luisteraars van NPO Radio 1. Ook werd er gebeld met de nachtburgemeester van Eindhoven, Siem Nozza, over hoe hij zich inzet voor het nachtleven en de nachtwerkers.

Meer informatie over het werk van Ben, de stichting Time Design en het concept tijd is te vinden op Instagram en de website stichtingtimedesign.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.