Fragment

Jeanneke Scholtens stopte 4 jaar geleden met alcohol en schreef het boek 'Roes'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jeanneke Scholtens stopte 4 jaar geleden met alcohol en schreef het boek 'Roes'

“Ik heb jeuk, maar ik kan niet krabben” Zo omschrijft Jeanneke de eerste dagen van het stoppen. Langzaam neemt het geluksgevoel af en wordt de drang naar dat wijntje groter. Als je nu wijn gaat drinken dan mag je krabben. De drang is de jeuk en dat wijntje is het krabben.

De jeuk is niet voor iedereen hetzelfde. Het zal na het stoppen ook zeker een aantal keer terugkomen. Voor Jeanneke Scholtens is het lang geleden. Ze is inmiddels vier jaar gestopt. In het begin had ze, zoals ze zelf zegt, veel jeuk. Maar dat is nu niet meer zo.

Quote

Als er vannacht wat gebeurd was met mijn kinderen dan had ik niet eens in de auto mogen stappen, want die fles wijn was weer leeg!

Jeanneke Scholtens

Dit was het realisatiemoment van Jeanneke om te stoppen met alcohol. Nu 4 jaar later is ze nog steeds nuchter en gaat het beter dan ooit. Wel is ze opzoek gegaan naar het (her)beleven van de ‘Roes’. Een roes kan vanalles zijn, zoals de slappe lach, opgaan in muziek of innerlijke rust. Daar heeft ze ook een boek over geschreven: Roes.

Video niet beschikbaar

Ook konden luisteraars vragen stellen aan Jeanneke. Zo vroeg Harrold wanneer ze echt getest werd om weer te willen drinken. 

Video niet beschikbaar

Voor meer informatie over Jeanneke Scholtens bezoek haar website www.jeannekescholtens.nl of haar instagram: jeannekezorro.