Fragment

Daniël keek vannacht de Grammy's: "Een droom om daar tussen te staan"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Daniël keek vannacht de Grammy's: "Een droom om daar tussen te staan"

De 64e Grammy Awards vonden vannacht plaats in Las Vegas, en de 21 jarige Daniël Dojčinović is speciaal wakker gebleven om de awardshow te kijken. Daniël is zelf singer songwriter en student muziekwetenschap, en dit was de allereerste keer dat hij het spektakel live kon aanschouwen. 

Tijdens De Nacht van KRO-NCRV sprak Daniël met Mirthe van der Drift over wat hem allemaal op viel tijdens de uitreikingsceremonie. Wie was de opvallendste winnaar? Welke momenten bleven hem persoonlijk bij? En zijn er winnaars of nominaties waar hij als student muziekwetenschap vraagtekens bij zet? 

Er waren dit jaar vijf Nederlandse artiesten / producers genomineerd voor een Grammy. Twee van de genomineerden, producers Roselilah en Outtatowntobias, wonnen een prijs voor "Best Rap Performance. Dit kregen zij omdat ze mee hadden gewerkt aan het nummer family ties van Baby Keem en Kendrick Lamar. In onderstaand fragment hoor je alle Nederlandse nominaties op een rijtje. 

Het is Daniëls droom om ooit zelf tussen dit rijtje te staan, dus wie weet zien we hem over vijf jaar op de nominatielijst.  

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.