Fragment

Kunst hoeft niet Kostbaar - Stukafest Amsterdam

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kunst hoeft niet Kostbaar - Stukafest Amsterdam

Tijdens het studentenkamerfestival Stukafest, kunnen mensen voor een lage prijs naar theater, muziek en dansvoorstellingen. Deze vinden plaats op een bijzondere plek: kleine, huiselijke studentenkamers. Onze verslaggever Roos Vervelde nam een kijkje bij Stukafest Amsterdam.

Tijdens Stukafest kunnen bezoekers naar verschillende rondes met optredens naar keuze, elk in een andere studentenkamer in de stad. Vaak gaan deze van de ene naar de andere locatie op de fiets. Hierdoor zijn de locaties eigenlijk gratis, en ook het grote bolwerk van vrijwilligers zorgt ervoor dat de prijzen laag blijven en het enthousiasme hoog.

Onze verslaggever nam de eerste ronde een kijkje bij de band Citrus Blossom. De band creëert een mystieke en krachtige sfeer met een mix van Jazz, Rock en traditionele Griekse muziek. Ze schromen  niet om de volumeknoppen helemaal open te draaien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervolgens kwam onze verslaggever terecht in de intieme setting van het cabaret van Britt van Tooren. Haar cabaret en muziektheater bespreekt haar eigen onzekerheden met zoveel zekerheid: kwetsbaar en eerlijk. Afgelopen jaar stond zij nog in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, nu is zij onderdeel van het cabaret collectief "de Constellatie".

Stukafest is dit jaar nog mee te maken in Delft op 6 april.