Fragment

Tilburg staat vandaag in het teken van Bach!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tilburg staat vandaag in het teken van Bach!

In heel Tilburg wordt vandaag, maandag 21 maart, de geboortedag van Johann Sebastian Bach gevierd. Het is Happy Bachdag, en door de hele stad staan activiteiten in het thema van een van de bekendste componisten ooit gepland. 

Jacqueline Hamelink is namens Sounding Bodies de artistiek leider van de Happy Bachdag dit jaar, en zij sprak tijdens De Nacht van KRO-NCRV met Mirthe van der Drift over haar liefde voor Bach. Wat maakt het dat de muziek van Bach zelfs 337 jaar na zijn geboorte nog steeds relevant is? 

Naast het organiseren van de Happy Bachdag is Jacqueline ook celliste, en geeft zij één-op-één de zogenaamde Bach Kliniek. Door middel van een stuk van Bach probeert zij jou dichter bij je gevoel te laten komen. Dit heeft Jacqueline ook aan andere muzikanten geleerd, en vandaag is de Bach Kliniek voor iedereen te gebruiken in de Jacques de Leeuwzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg. Naast de kliniek zijn er door de hele stad andere concerten en activiteiten rondom Bach gepland. Meer informatie over onder andere het programma is te vinden op de website van Sounding Bodies

Happy-Bach-Dag-sec-scaled-e1646828869401

Mocht je niet de mogelijkheid hebben om naar Tilburg te gaan vandaag, is er ook een app ontwikkeld waarmee je een online Bach Kliniek kan meemaken. De app is te gebruiken door via je telefoon te gaan naar: www.soundandhappy.app .