Fragment

Gio Lippens bij 'De nacht van KRO-NCRV' over zijn nieuwe boek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gio Lippens bij 'De nacht van KRO-NCRV' over zijn nieuwe boek

Gio Lippens is de commentator van het wielrennen. Zeg je Gio Lippens, dan zeg je wielrennen en andersom. Naast het gewone commentaar schildert Gio met woorden, zoals hij het zelf verwoord. “De luisteraar is blind, jij als verslaggever moet de luisteraar het prachtige beeld kunnen laten horen.” 

"Tegenwoordig is radio maken heel anders dan vroeger, vroeger nam je een koffer vol informatie mee. Nu neem ik alleen mijn laptop mee en heb ik alle informatie die ik nodig heb". Gio vertelt dat een boek schrijven en radio maken veel van elkaar verschillen. "Een boek is net een houtsnijwerk, je kan blijven schaven en aanpassen tot je tevreden bent met het eindresultaat. De radio is veel sneller en kan je niet meer aanpassen. Een heel ander vak" 

Quote

“Deze fout maak ik nooit meer”

Gio Lippens

Hoewel het boek van Gio fictie is, heeft hij bepaalde elementen uit zijn eigen leven meegenomen. "De fietstochten in het boek zijn echte fietstochten. Ik ken die ondertussen uit mijn hoofd, ik hoefde niet eens meer terug naar die routes." Toch zijn minder mooie momenten uit zijn leven ook onderdeel van het boek. "Toen mijn vrouw was bevallen van mijn zoon ben ik drie dagen daarna naar Seoul vertrokken om daar verslag te geven. Dit zou ik zo nooit meer doen, ik heb dit bij mijn dochter ook heel anders gedaan. Deze fout maak ik nooit meer."