Fragment

Wat is het effect van de strijd tegen klimaatverandering?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wat is het effect van de strijd tegen klimaatverandering?

De temperaturen stijgen, bosbranden woeden en over niet al te lange tijd dreigt een groot deel van Nederland én de wereld onder water te staan. Wetenschappers zijn het erover eens: de tijd om iets te doen aan de opwarming van de aarde is bijna om. Heeft het dan nog wel zin om met spandoeken de straat op te gaan?

Deze 'Nacht van KRO-NCRV' gaat over die mensen die met spandoeken de straat op gaan: klimaatactivisten. Amarins Jansma, promovendus aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar activisme, en Jens van der Duim, bestuurslid bij de Jonge Klimaatbeweging, vertellen ons alles over klimaatactivisme. Wat bereik je ermee? Is het niet te laat? En wat beweegt klimaatactivisten?

Quote

Mensen zijn bang voor hun toekomst. Het liefst doen ze ook niet mee aan dit soort acties, maar mensen voelen zich genoodzaakt.

Amarins Jansma

Amarins Jansma en Jens van Der Duim bespreken de klimaatmars van 19 juni, de verschillende stijlen van activisme, en klimaatrechtvaardigheid. 

In het tweede uur van 'De Nacht van KRO-NCRV' beantwoorden Amarins en Jens berichten en telefoontjes van verschillende luisteraars en fietsen we de Cycling 4 Climate route.  

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.