Fragment

Bureau Buitenland - Moldavië vreest volgende slachtoffer Poetin te worden

foto: Handout / Transnistrian Interior Ministry / AFPfoto: Handout / Transnistrian Interior Ministry / AFP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Moldavië vreest volgende slachtoffer Poetin te worden

Moldavië vreest volgende slachtoffer Poetin te worden

Wordt Moldavië de volgende prooi van Rusland? In de afvallige Moldavische regio Transnistrië is het al dagen onrustig na een reeks explosies. Het is onduidelijk wie achter de aanvallen zit. Rusland en Oekraïne wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar. Wat voor een spel wordt in Transnistrië gespeeld? Te gast is Michiel Driebergen, die het gebied goed kent.

In poolgebied nemen de spanningen tussen Rusland en het Westen toe

Het is er ontoegankelijk, dus weinig mensen die het zien. Maar ook in het Arctisch gebied staan de verhoudingen tussen Rusland en het Westen op scherp.  Het is een lucratief stukje aardbol, met veel gas en olie. Dus China staat te trappelen om haar toch al aanzienlijke macht in het gebied nog verder te vergroten. Poolonderzoeker Louwrens Hacquebord kent het gebied goed, en te gast is ook  Laura Birkman van het Haags Centrum voor Strategische studies.

Buitenland Uitgelicht - Zwitserland
Zurich wil strijden tegen het stigma op Sans Papiers, inwoners die illegaal in Zwitserland verblijven. En dat doet de stad door de Zürich City Card in te voeren. Hierover journalist Renske Heddema.