Fragment

Bureau Buitenland - Als de Russen vertrekken uit Kherson

foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKEfoto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Als de Russen vertrekken uit Kherson

Als de Russen vertrekken uit Kherson

Rusland trekt zich volledig terug uit de Oekraïense stad Kherson. Dat werd gisteren in Moskou officieel aangekondigd. Wat betekent dit voor het verdere verloop van de oorlog? Voor die vraag hebben we contact met Jens Franssen, militair analist van de Belgische VRT.

Brussel wil de regels rond staatsschulden versoepelen

Het hoge woord is eruit: EU-landen mogen van de Europese Commissie zélf plannen maken om hun staatsschuld in te dammen. En met dat voorstel is het startschot gegeven voor een potje ouderwets touwtrekken in Brussel. Want, Noord-Europese landen als Nederland zijn juist voor strenge regels als het om schulden gaat.  Wat is nou precies het idee achter deze plannen? En wat gaat dit voor ons eigen huishoudboekje betekenen? Dat vragen we NRC-correspondent Clara van de Wiel en hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Lex Hoogduin.

Uitgelicht – Japan

Groot verdriet onder de bevolking in Japan. Het geliefde en iconische snoepje 'Sakuma's Drops' moet er na maar liefst 114 jaar noodgedwongen mee stoppen. Daarover correspondent Anoma van der Veere.

Presentatie: Tim de Wit