Fragment

Bureau Buitenland - Kritiek op klimaattop Egypte

  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Kritiek op klimaattop Egypte

In de schaduw van de klimaattop in Egypte

Egypte maakt zich op voor de COP27, de klimaattop in de Egyptische kustplaats Sharm al Sheik. Critici wijzen erop dat de Egyptische president Al-Sisi deze top als een enorme PR-stunt gebruikt, om zo de aandacht af te leiden van de zwarte kanten van zijn eigen bewind. Gretha Thunberg bijvoorbeeld, heeft al gezegd niet te komen naar een top “in een toeristenparadijs in een land dat de mensenrechten schendt, en het klimaatactivisten moeilijk maakt hun stem te laten horen.” Wij spraken met zo’n activist - en blikken vooruit naar de klimaattop met correspondent Ruth vandeWalle.

Reportage: de ‘Amazone’ van het VK droogt uit

De 'Amazone van het Verenigd Koninkrijk' worden ze genoemd, de veengrond en moerassen die het land rijk is. Nu is het in gevaar, omdat het door klimaatverandering razendsnel uitdroogt. Een ramp, volgens natuurwetenschappers. En niet alleen voor de toekomst heeft dit consequenties, maar ook voor het verleden. Correspondent Anne Saenen trok voor ons het moeras in.

Uitgelicht: Duitsland

De extreemrechtse AfD komt doorgaans in het nieuws door het beleid van de partij. Nu komt het door een gestolen meme, met.. spelfouten. Duitslandkenner Ulrike Nagel vertelt. 

Presentatie: Sophie Derkzen

Video niet beschikbaar