Fragment

Bureau Buitenland - Komt er in de Filipijnen opnieuw een Marcos aan de macht?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Komt er in de Filipijnen opnieuw een Marcos aan de macht?

De zin van een olieboycot richting Rusland

Het hing al weken in de lucht. Er ligt een plan op tafel voor een olieboycot. Europa wil af van Russische olie. Het plan uit Brussel is onderdeel van het nieuwe en zesde sanctiepakket tegen Rusland en geldt als het grootste economische wapen tot nu toe tegen het Kremlin. Hoe hard zal de pijn straks gevoeld worden in de Russische economie? En krijgen we met een olieboycot Poetin op zijn knieën? Dat bespreken we met econoom Han de Jong.

Krijgen de Filipijnen weer een Marcos?

De belangrijkste Filipijnse verkiezingen in vijftig jaar tijd staan voor de deur. Maandag kiezen de Filipino's een nieuwe president. En daarmee komt er een einde aan de regeerperiode van Rodrigo Duterte, die vooral bekendstaat om het voeren van zijn harde drugsoorlog. Maar wie volgt hem op, kiezen de Filipijnen opnieuw voor een Marcos? Te gast is correspondent Saskia Konniger.

Uitgelicht

Journalist Ulrike Nagel over de in opspraak geraakte Duitse artiest Xavier Naidoo omdat hij in een drie minutenlange video excuses maakt vanwege zijn extreemrechtse overtuigingen van de afgelopen jaren.