Fragment

Bureau Buitenland - Geestelijke gezondheidscrisis in China

  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Geestelijke gezondheidscrisis in China

Alle ogen zijn gericht op de Donbas

Twee maanden na de uitbraak van de oorlog, lijkt de strijd op het slagveld zich weer volledig te concentreren op het oosten van Oekraïne. De Verenigde Staten voorspellen dat Rusland deze maand grote delen van het gebied wil gaan annexeren. Maar hoe staan de Russen er eigenlijk militair voor? En wat is de invloed van de enorme hoeveelheid aan Oekraïne gedoneerde wapens op die strijd? Te gast is defensie-expert en VRT-journalist Jens Franssen.

Mentale gezondheidscrisis in China

Politieagenten in witte pakken die schreeuwende mensen uit hun eigen huis in Shanghai halen, om plaats te maken voor coronapatiënten. Beelden van het extreme zerocovidbeleid in Shanghai gingen de afgelopen weken de wereld over. Niet verwonderlijk dat na twee jaar pandemie steeds meer Chinezen depressief raken of te maken krijgen met angstklachten.  Het land kampt met een grote mentale gezondheidscrisis, zeggen deskundigen. Die crisis was er zelfs al voor de pandemie - al was er toen bij de overheid amper aandacht voor. Maar nu het probleem zo groot wordt lijkt daar langzaam verandering in te komen. Hierover Eva Rammeloo, China-correspondent, die in Shanghai woont.

Uitgelicht - Turkije met Zehra Kaya

Onrust in Turkije, want een medewerker van vliegmaatschappij Pegasus is ontslagen. Vanwege.. een foto op zijn eigen sociale media account.