Fragment

Bureau Buitenland - Britse regering maakt VK een pondje lichter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Britse regering maakt VK een pondje lichter

Verslag uit Zaporizja

Vanavond lopen de zogenaamde referenda af, in de door Rusland bezette Oekraïense gebieden. Rusland is van plan deze week maar liefst vier regio’s te annexeren, maar die zijn lang niet allemaal al volledig in handen van Rusland. Verslaggever Michiel Driebergen is in Zaporizja, in niet bezet gebied, en doet verslag. Hoe kijkt de bevolking daar tegen het Russische referendum, en ook de mobilisatie in Rusland?

Britse regering maakt VK een pondje lichter 

De Britse pond is gisteren gecrasht. De waarde van de munt ging naar een historisch dieptepunt na de presentatie van de economische plannen van de nieuwe premier Liz Truss. Terwijl Britse gezinnen nauwelijks nog kunnen rondkomen, kondigde haar minister van Financiën enorme belastingverlagingen aan voor rijken en bedrijven. Hoe slim is dat? We vragen het correspondent Anne Saenen in Londen en senior econoom Bert Colijn van de ING Bank.

Uitgelicht: Marokko 

Alhoewel de Netflix-serie La Casa de Papel razend populair is in Marokko, was niet iedereen blij met de komst van acteur Roberto García Ruiz, beter bekend als Oslo in de hitserie. Correspondent Samira Jadir over de controverse.