Fragment

Wat nu? Deel 1: wat Kerala en Senegal beter doen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Wat nu? Deel 1: wat Kerala en Senegal beter doen

Wat nu? Een estafette-onderzoek van Bureau buitenland

De gevolgen van de corona-pandemie zijn tot nu toe ongekend, verstrekkend en nog niet voorbij. Maar, zoals altijd, biedt ook deze crisis kansen. En die kansen komen misschien wel uit onverwachte hoek.

Het Westen waant zich superieur: met goede gezondheidszorg, technologische ontwikkeling en de hoogste politieke- en economische standaarden. Maar wie ziet hoe bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk door het virus getroffen worden, kan moeilijk volhouden dat deze landen het automatisch beter doen dan de rest van de wereld.

Daarom gaat Bureau Buitenland in een nieuwe serie op onderzoek. Van plek naar plek. Welke interessante veranderingen vinden er nu al plaats in Afrika, het Midden-Oosten, Azië of Europa zelf? Wat speelt zich buiten ons blikveld af, en wat zou het westen daar van op kunnen steken? Een serie over wat een wereld met corona ons te bieden heeft.

Vanavond deel 1: wat Kerala en Senegal beter doen. Gast is Gie Goris, hoofdredacteur van MO Magazine en kenner van India.