Fragment

Bureau Buitenland - Rusland dreigt een vazalstaat van China te worden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Bureau Buitenland - Rusland dreigt een vazalstaat van China te worden

Hoe Rusland een vazalstaat van China dreigt te worden

In Rusland verzamelen zich deze week tienduizenden militairen uit onder andere China en India voor de zogenoemde 'war games'. Met deze militaire oefeningen wil Rusland de wereld een duidelijk signaal geven over de innige vriendschap tussen Moskou en Beijing. Maar hoe goed is die band nog onder invloed van de oorlog in Oekraïne? Ingrid D'Hooghe, sinoloog en projectleider van Clingendaels China Centre, vertelt hoe China steeds meer de overhand krijgt in deze relatie.

Bendegeweld domineert Zweedse verkiezingen

Aanstaande zondag gaan Zweden naar de stembus om een nieuwe premier te kiezen, maar een reeks schietincidenten overschaduwen de campagne. In buitenwijken van steden als Stockholm en Malmö speelt namelijk steeds vaker bendegeweld op, en daar spinnen rechts-nationalisten in Zweden electoraal garen bij. Is het beeld van Zweden als succesvolle sociaaldemocratie, waar niemand achterblijft, achterhaald? We bespreken het met correspondent Tjade Michels.

Buitenland uitgelicht: Japan

Een van Japans grootste sterren heeft steeds minder werk door seksueel wangedrag, correspondent Anoma van der Veere vertelt. 

Video niet beschikbaar