appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Baas Corendon boos op minister De Jonge

NPO Radio 1
woensdag 13 mei 2020 | EO | Redactie Langs de Lijn en Omstreken

De ceo van Corendon, Steven van der Heijden, is boos over uitspraken van minister De Jonge. Eerder vandaag sprak De Jonge zich negatief uit over het plan van Corendon om coronaproof reizen aan te bieden, maar volgens Van der Heijden heeft hij zich gebaseerd op onjuiste informatie. "Vrij verbijsterend", zei Van der Heijden in Langs de Lijn En Omstreken.

Steven van der Heijden (Corendon) kritisch op De Jonge

Zondag maakte Van der Heijden in Dit is de Dag bekend dat hij in juli vakanties wil organiseren waarbij mensen aan het begin getest worden op het coronavirus. Als zij vervolgens niet van het resort af zouden gaan, zou het veilig zijn, volgens Corendon. 

De Jonge noemde de sneltests vandaag 'niet betrouwbaar genoeg': "het is een vorm van schijnveiligheid, daar moeten we niet aan beginnen", zei hij. "All inclusive zou wel eens inclusive het virus kunnen zijn", aldus de minister.

Echte coronatest

"Hij baseert zich op onjuiste informatie", zegt Van der Heijden. "Hij suggereerde dat wij een antistoffentest zouden gebruiken, in plaats van de echte coronatest", vindt hij. De ceo wil al weken met het RIVM en het Outbreak Management Team spreken over hun plannen, maar daar werd niet op gereageerd, volgens Van der Heijden.

Volgens de reisbaas is 'schijnveiligheid' ook onzin. "We hebben er helemaal geen belang bij om onze reizigers schijnveiligheid te bieden", zei hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1