appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Taalstaat

Lang leve de Nederlandse taal


De Taalstaat laat in de nieuwe rubriek ‘Lang leve de Nederlandse taal’ wekelijks liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal horen. Schrijvers, taalkundigen en tekstschrijvers komen aan het woord maar ook luisteraars worden opgeroepen te vertellen waarom ze onze taal zo mooi vinden. 

Presentator Frits Spits: “De Nederlandse taal staat onder druk. Steeds minder studenten kiezen voor een studie Nederlands. Daarnaast wordt de invloed van het Engels groter. Het is tijd voor een tegengeluid. Nederlands is een prachtige taal met een rijke geschiedenis, dat laten wij iedere week al horen maar we doen er graag nog een schepje bovenop”.

Naast wetenschappers, journalisten en schrijvers wil De Taalstaat ook luisteraars aan het woord laten om de liefde aan het Nederlands te verklaren. Dat mag op alle mogelijke manieren. Het programma stelt een aantal minuten ter beschikking waarin de lofzang op het Nederlands kan worden afgestoken. 

Speciaal voor deze nieuwe rubriek componeerde Hennie Vrienten een tune. Meedoen aan Lang leve de Nederlandse taal?  Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lang leve de Nederlandse taal: Anna Hardonk


Lang leve de Nederlandse taal: Frank Willaert


Lang leve de Nederlandse taal: Wilna Gerretsen


Lang leve de Nederlandse taal: Lotte Jensen


Lang leve de Nederlandse taal: Hans Bennis

Lang leve de Nederlandse taal: Jolien Bishoff


Lang leve de Nederlandse taal: Tsead Bruinja


Frits Spits trapte zelf af met een hommage aan de Nederlandse taal.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1