appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Eddy Keur over vervangen Ruud de Wild: 'Een mooi cadeau waar de glans vanaf is'

De Perstribune
zondag 28 maart 2021 | Omroep MAX | Michaël Roele

De radiowereld reageerde deze week geschokt op de onthulling van Ruud de Wild. De radio-dj maakte bekend dat hij darmkanker heeft en wordt daarom tijdelijk op NPO Radio 2 vervangen door Eddy Keur. De Wild heeft Keur zelf gevraagd om dat te doen. "Een mooi cadeau, waar de glans vanaf is."

De Perstribune: Eddy Keur

Dat zei Keur zondag op De Perstribune van MAX. Hij vindt het een eer en is dankbaar voor deze kans, maar vindt de aanleiding wel erg naar. Voor de eerste show die hij op NPO Radio 2 maakte voelde Keur de druk het goed te doen. "NH Radio is mijn speeltuin. Dit is de show van iemand anders." Op de radio omschreef Keur het als een nieuwe auto die je van iemand anders leent en ook heelhuids terug moet brengen. Van tevoren had Keur niks voorbereid. "Ik had me voorgenomen om m'n hart te laten spreken. Ik wilde per se dat mensen voelden dat ik meende wat ik zei."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Eddy Keur over vervangen Ruud de Wild

Normaal gesproken is Keur elke zaterdag te horen met zijn programma Keur in de Middag op de regionale zender NH Radio. In het verleden zat hij onder meer bij zeezender Radio Caroline, Hilversum 3 (later 3FM) en Radio 538. Hij omschrijft zijn stijl als 'upradio'. "Ik wil mensen een paar uur vermaken. Niet ten koste van iemand, maar wel ten koste van een abstract iemand zoals een schoonmoeder."

Mogelijke terugkeer Cash & Carlo

Naast radiowerk is Eddy Keur ook bekend van verschillende tv-programma's. Zo presenteerde hij de spelshow Jackpot. Maar het leukste tv-programma dat Keur ooit maakte vond hij Cash & Carlo op Yorin, waarin hij de voice-over was bij presentator Carlo Boszhard. "Ondanks dat ik er niet eens in te zien was. Het voelde niet als werken." Wat Keur en Boszhard betreft komt het programma binnenkort terug. "Wij hebben ontzettend veel zin om dit opnieuw te doen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Eddy Keur over Cash & Carlo

De komende tijd is Eddy Keur naast zijn zaterdagmiddagprogramma op NH Radio dus ook te horen op NPO Radio 2. Van 16:00 uur tot 18:00 uur presenteert hij de show van Ruud de Wild.

De Perstribune: Eddy Keur

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1